Gardasjøenwebsite hit counter

Gardasjøen er den største innsjøen i Italia og ligger på grensen mellom regionene Lombardia og Veneto. Den ble dannet under siste istid og har et areal på ca. 370 km 2, med en lengde på ca. 52 km og 17 km på det bredeste. Det hevdes at innsjøen har et tilsig av vann, som etter sigende skal komme fra jordas indre med en temperatur 70-80o C. På bunnen av innsjøen, på ca. 20m dyp, utenfor Sirmione finner oppkomme av noen varmekilder. En genial ordning fra naturens side til å holde sjøen isfri på vinterstid. De gamle romerne greide å utnytte dette ved å lede vannet direkte inn i badeanlegget ved Catullus’ grotte.

    Gardasjøen har en rekke små øyer, hvor av den største er Isola del Garda. På sørsiden av innsjøen  ligger Benacohalvøya, en smal halvøy, som peker rett nordover. Her finner vi landsbyen Sirmione og Scala-familiens borg omgitt av idylliske landskapet, et populært turistmål, som allerede på Antikkens tid var et velyndet sted.

     Videre er de kjente Catuls Grotter å finne her, ruiner etter en romersk villa. Det sies at den store dikter Gaius Valerius Catullus (ca. 84. f.Kr. – ca. 54 f.Kr.), også kjent som Catull skal ha tilbrakt sommerne her og være opphavet til navnet. Han var en av de mest innflytelsesrike romerske diktere i det 1. århundre f.Kr.

    Desenzano blir betraktet som Gardasjøens hovedstad. Mye på grunn av sin størrelse (ca 25.000 innbyggere). Dette er en by med gamle røtter, bygd på restene av en forhistorisk landsby. Og for de som har interesse for antikviteter kan en finne en og annen godbit her. Den første søndagen i hver måned er det nemlig marked i byen hvor du kan finne et bredt utvalg av antikviteter.website hit countersimple hit counter

<< Tilbake