Reisebrev fra Italiawebsite hit countersimple hit counter

Under oss kom flyplassen Marco Polo til syne i tåkediset.” Lett regn og 2o ” ble det opplyst over høytalerne.  Vårt første møte med provinsen Venezia. Etter et par timer i luften ble vi møtt med et vær tilsvarende det vi nettopp hadde forlatt. Nedslående melding for oss som hadde belaget oss på 15-20 o og sol. Men mye kunne forandre seg i løpet av den tiden vi skulle være her. Etter en vellykket landing bar ferden videre mot Lido de Jesolo og hotellet. Før vi gikk til ro for kvelden tok vi en liten kveldstur for å orientere oss litt. Det var fort gjort. Byen besto stort sett av en lang hovedgate med en mengde hoteller, restauranter og forretninger. 

Etter en god natts søvn våknet vi opp til klar himmel og 16o. April er ikke den varmeste måneden å feriere på i Italia, men fordelen med denne måneden er at  turistene ikke har invadert landet ennå og dermed lar det seg gjøre å ta seg frem uten alt for mye styr. Lido de Jesolo er et populært feriested og har ca. 15km. badestrand dekket med fin gylden Dolomitsand, 391 hoteller, 5.200 apartementsleiligheter. I følge turistinformasjonen er det totalt 82.000 sengeplasser og ca. 5.8000.000 overnattinger hvert år, og med ca. 250 000 innbyggere, må byen ligne mest på ei maurtue i høysesongen.  
    Så snart frokosten var unnagjort bar det ut på byen for å finne et bilutleiefirma. Ikke langt fra hotellet fant vi et lite firma hvor vi fikk leid en helt ny bil av merket "Smart". Eieren hadde så vidt rukket å pakke den ut og prisen var det ikke noe å si på. Kr. 175,- pr. dag inkl. forsikring samt fri kilometer. Så snart bilen var kjørbar bar det avsted til Venezia, en by vi skulle bli utrolig glad i.

Det neste stedet på reiseplanen vår var Verona. Byen har ca 250 000 innbyggere og er kanskje best kjent som Romeo og Julies hjemby. Stedet hvor tidenes mest omtalte kjærlighetsdrama fant sted. Handlingen utspiller seg i Verona, hvor den unge Romeo og den knapt fjorten år gamle Julie forelsker seg brått og hjelpeløst i hverandre og lar seg vie i all hemmelighet . De blir ofre for en lunefull skjebne og den bitre feiden mellom deres to familier, Capulet og Montague.

At de gamle byggmestrene var eksepsjonelle kan de mange byggverkene som er å finne etter dem bevitne. Verona har flere minnesmerker fra romertiden enn noen annen by i Italia, med unntak Roma. Broen Ponte Pietra, over elva Adiges, er mer enn 1800år gammel. Enn videre det kjente romerske amfiteateret Arena, som er minst 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Amfiteateret er i dag verdens største opera, med ca. 15 000 sitteplasser. Det er i første rekke de årlige operafestspillene i sommerhalvåret amfiteateret er mest kjent for i vår tid.
Skal en få med seg det meste av de gamle fortidsminnene i byen går det med minst en dag for å se arven etter de gamle byggmestrene.

Fra Verona er det ikke langt til en av Europas vakreste innsjøer - Gardasjøen. Innsjøen er omgitt av høye fjell, olivenlunder, små pittoreske landsbyer med trange gater og bebyggelse fra senmiddelalderen. Stemningen og naturen omkring Gardasjøen trollbinder deg og dette kan muligens være en av årsakene til at innsjøen alltid har vært et populært feriested. Her finner du alt hva hjertet begjærer.

Neste reisemål ble Sicilia. Øya har frem til disse tider ikke vært særlig besøkt av oss skandinavere, men stadig flere blir klar over at Sicilia har utrolig mye å by på. Idylliske fiskerlandsbyer med røtter tilbake til den greske antikken, hvor en får følelsen av at tiden har stått stille. På grunn av sin strategiske beliggenheten, har øya opplevd mange konflikter og forskjellige herskere, helt siden antikken. En stor del av menneskene på Sicilia er opprinnelig av gresk opphav, ettersom Athen og andre greske byer på 700-tallet før Kristus grunnla kolonier her, og rundt om på øya står det tempelruiner til minne om grekernes nærvær.
         For mange er Sicilia synonymt med mafiaen og det er ikke til å stikke under en stol at det fremdeles finnes mange paralleller mellom Sicilia og mafia.
Den sicilianske mafiaen ble dannet på midten av 1800-tallet i et forsøk på å forene sicilianske bønder mot deres fiender. Selve organisasjonen er imidlertid best kjent som Cosa nostra -- vår sak.
For Cosa Nostra-entusiaster kan en tur til den lille landsbyen Savoca, nordvest for Taormina, være en ide. Selv om Gudfarens navn ble hentet fra landsbyen Corleone, som ligger litt uveisomt og isolert i det indre av øya, er det i Savoca scenene fra filmen Gudfaren ble spilt inn.

Free Hit Counter

 

 

 

 

 


 
Tilbake