Verona

Veronawebsite hit counter

Verona er en rik og vakker by og muligens best kjent som Romeo og Julies hjemby hvor tidenes mest omtalte kjærlighetsdrama skal ha funnet sted. Men byen har mye mer å tilby. Verona er den nest største byen i Veneto-regionen  (etter Venezia) og en av byene i Italia som har vært flinkest til å ha tatt vare på sin kunstneriske arv. Hvert år tiltrekker denne gamle byen mange besøkende og i år 2000 ble hele sentrum av Verona erklært Verdensarv av UNESCO Free Hit Counter  

På venstre side av bildet kan en skimte den 1800år gamle broen Ponte Pietra krysse elven Adige som renner igjennom byen.
I tillegg er området rundt Verona berømt for sin vindyrking, viner som Soave, Valpolicella, Bardolino blir produsert i området.

Arena di Verona- En 2000 år gamle romerske arenaen og det er fortsatt sterk. Operaen stadiet er det største i verden. I sommermånedene arenaen vertene opera og andre forestillinger.  

Det er mulig å gjøre en dagstur fra Verona til andre interessante landsbyer og byer i området. Den berømte innsjøen Garda ligger rett vest for byen. Dolomittene, de vakreste områdene i Alpene med sine dramatiske fjellvegger, spisse topper og blomstrende alpeenger, ligger heller ikke så langt unna Free Hit Counter   Free Hit Counter  

<<Tilbake